Κυριακή 15 Απριλίου 2018

ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΠΣ ΑΜΙΛΛΑ ( 3 – 1) | 22η Αγωνιστική ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ / Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.





















Το τελευταίο παιχνίδι τους για την αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018 κλήθηκαν να δώσουν οι κορασίδες μας το Σάββατο 14 Απριλίου στο κλειστό του ΕΠΑΛ απέναντι στην ομάδα του ΑΠΣ ΑΜΙΛΛΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ






















Με τη σχετική νωθρότητα των ημερών αλλά και με την ευφορία της επιτυχίας (λόγω ανόδου) τα κορίτσια μας μπήκαν συντηρητικά στο παρκέ του ΕΠΑΛ, αλλά γρήγορα αντιλήφθησαν ότι απέναντι τους υπήρχε ένα καλοδουλεμένο σύνολο που θα προσπαθούσε να πάρει ότι μπορούσε απ’ αυτό το παιχνίδι. Κι ενώ μέχρι τους πρώτους έξι πόντους όλα έδειχναν πως το σετ θα διεκδικηθεί εξίσου και από τους δυο μέχρι το τέλος, οι «μικρές» μας άρχισαν να συγκεντρώνονται στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και με μικρά σερί τεσσάρων και τριών πόντων αντίστοιχα, άνοιξαν τη διάφορα και ανάγκασαν τις αντίπαλους τους να βρεθούν στη θέση του κυνηγού. Με παραγωγή καλού βόλεϊ και με ωραίους συνδυασμούς επίθεσης δεν άφησαν κανένα περιθώριο απώλειας του σετ το οποίο και  κατακτήθηκε με σκορ 25 – 14.
























Με μια ανεξήγητη σιγουριά ότι το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα της ομάδας, τα κορίτσια μας δεν ξεκίνησαν συγκεντρωμένα στο 2ο σετ. Αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας ήταν οι κακές επιλογές επίθεσης και τα πολλά λάθη σε άμυνα και σέρβις, δίνοντας την ευκαιρία στα κορίτσια της ΑΜΙΛΛΑΣ να παίξουν ωραίο βόλεϊ και αν ανοίξουν από νωρίς τη διαφορά φτάνοντας τη διαφορά στο 3 – 9 και 5 - 10 αντίστοιχα. Με ένα σερί 5/0 οι αθλήτριες μας έβγαλαν κάποια αντίδραση φέρνοντας το παιχνίδι στην ισοπαλία. Ένα μικρό ξέσπασμα 3 πόντων από το αντίπαλο έφερε την ομάδα μας σε θέση να ακολουθεί το σκορ έως το 21 – 21 όπου και πορεία του σετ εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι. Με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο έως το 25 – 25, όλα έδειχναν  ότι το σετ θα πήγαινε στη ομάδα με τα λιγότερα λάθη. Δυστυχώς ένα χαμένο σέρβις και στη συνέχεια μια κακή επίθεση έδωσε το σετ στην Άμιλλα με σκορ 25 – 27.



Με τη ψυχολογία στα ύψη λόγω κατάκτησης του 2ου σετ η ομάδα της Άμιλλας προσπάθησε να κάνει καλό ξεκίνημα και στο 3ο σετ. Ωστόσο τα κορίτσια μας δεν ήταν διατεθειμένα να χαρίσουν τίποτα πλέον στον αντίπαλο. Με επίδειξη καλού βόλεϊ και με συγκέντρωση στις φάσεις άρχισαν να ανοίγουν από νωρίς στο σκορ μπαίνοντας στη θέση του οδηγού. Με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα, κι ενώ το σκορ βρίσκεται στο 12 – 9 κατάφεραν να καθηλώσουν και να αναγκάσουν σε λάθη τις αντίπαλους τους  πετυχαίνοντας ένα σερί 9/0 με το δείκτη του σκορ να ανεβαίνει στο 21 – 9. Θέμα χρόνου πλέον ήταν η κατάκτηση του σετ, η οποία ήρθε τελικά με σκορ 25 – 11.



Έναρξη 4ου σετ και τα σημάδια αδράνειας παρόμοια με εκείνα του 2ου σετ έφεραν την ομάδα μας πίσω στο σκορ με αποτέλεσμα να ακολουθεί τον αντίπαλο ο οποίος άνοιξε και πάλι τη διαφορά με 5 πόντους. (5 – 10). Στο σημείο αυτό οι «μικρές» μας αποφάσισαν να σοβαρευτούν και να ξαναμπούν δυνατά στο παιχνίδι μηδενίζοντας τη διαφορά, φτάνοντας το σκορ σε ισοπαλία με 13 – 13. Ισορροπημένος αγώνας μέχρι το 18 – 18 όπου οι έντονες παρατηρήσεις του προπονητή μας αφύπνισαν τις κορασίδες μας οι οποίες με αποφασιστικότητα βγήκαν μπροστά και τελείωσαν το σετ με 25 – 20.



Ξέφρενοι πανηγυρισμοί πήραν τη σειρά τους με τα κορίτσια μας να γίνονται ένα κουβάρι στο κέντρο του γηπέδου αφού κατάφεραν τη εικοστή νίκη τους σε είκοσι δύο αγώνες η οποία νίκη σηματοδότησε και την εμφατική τους είσοδο στη Α’ Κατηγορία Κορασίδων της ΕΣΠΕΔΑ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πολλά Συγχαρητήρια στον προπονητή μας και τα κορίτσια του για την μεγάλη τους επιτυχία και ένα μεγάλο Ευχαριστώ για το όμορφο ταξίδι που μας χάρισαν….


Ας αρχίσουν οι χοροί….. είναι ώρα για μετάλλια!!!!

Τα σετ:  25 – 14, 25 – 27, 25 – 11, 25 – 20

ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ: (Μπαμπούνης) Σταθοπούλου, Γκούρι, Καλοκούβαρου, Τσιαντούκα, Λορέντζου, Μπέλλου, Νικολαΐδη, Μαλτέζου, Μαρμαρινού, Νομικού, Μητρομελέτη, Ρωπαΐτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου