Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Final 8 ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ | Α.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - Α.Ο. ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ (3 – 0)


Την αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τη περίοδο 2017 – 18 έκλεισε χθες η ομάδα των Κορασίδων μας στο Περιστέρι αφού δεν κατάφερε να προκριθεί στη επόμενη φάση του Final 8 Κορασίδων της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. απέναντι στην ομάδα του Α.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.





1ο σετ

Με την αναμενόμενη νευρικότητα λόγω της σημασίας της διοργάνωσης παρουσιάστηκε η ομάδα μας στο παρκέ των «ΔΙΔΥΜΩΝ ΧΩΡΑΦΑΣ» απέναντι στην διοργανώτρια και 2η καλύτερη στη Α’ κατηγορία, ομάδα του ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.



Με ένα δυναμικό ξεκίνημα 4/0 από την ομάδα του Περιστερίου που μπήκε σαφώς πιο απελευθερωμένα στο παιχνίδι ξεκίνησε το 1ο σετ. Άμεση η απάντηση των κοριτσιών μας που με ένα σερί 3/0 έφεραν το σκορ στον πόντο. Με τις δυο ομάδες να ψάχνουν ακόμα τα πατήματά τους το σκορ διακυμάνθηκε ισορροπημένα μέχρι τα μέσα του σετ, με την ομάδα μας να ακολουθεί το σκορ στη διαφορά των δυο πόντων.



Από το σημείο εκείνο και μετά τα αδικαιολόγητα λάθη λόγω άγχους άλλα και οι εύκολα χαμένοι πόντοι από το σέρβις του αντιπάλου διεύρυναν τη διαφορά σε τέσσερις και εν συνεχεία στους έξι και επτά πόντους, μια διαφορά που τα κορίτσια μας δεν κατάφεραν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο σετ. Τελικό σκορ 1ου σετ 25 – 16.   

2ο σετ

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του 2ου σετ με ένα σερί 4/0 από τα κορίτσια μας που μετά την ανάπαυλα του σετ μπήκαν πιο σίγουρες στο αγωνιστικό χώρο δίνοντας το μήνυμα στον αντίπαλο ότι δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι.



Και τα κατάφεραν τέλεια ξεφεύγοντας γρήγορα με ένα επί μέρους σκορ 2 – 6 το οποίο διακυμάνθηκε σε 6 – 7, 7 – 9, 8 – 11, αναγκάζοντας το Περιστέρι να βγάλει αντίδραση και να ισορροπήσει το παιχνίδι. Με τις δυο ομάδες να βρίσκονται σε συνεχή ισοπαλία και με το προβάδισμα να εναλλάσσεται πότε υπέρ τη μιας και πότε υπέρ της άλλης ομάδας το σκορ διαμορφώθηκε σε 12 – 12, 15 – 15, 17 – 17 και 18 – 18.



Στο σημείο αυτό, δυο λανθασμένες επιθέσεις και μια κακή υποδοχή από σέρβις έδωσαν ένα καλό προβάδισμα στο αντίπαλο αναγκάζοντας το προπονητή μας να πάει σε τάιμ άουτ και το σκορ στο 21 – 18. Με το Περιστέρι να έχει το προβάδισμα και τη πίεση να μεταφέρεται στη πλευρά των κοριτσιών μας, οι κακές επιλογές σε επίθεση και άμυνα έφεραν και το τέλος του 2ου σετ με σκορ 25 – 21.


3ο σετ

Με τη πίστη ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, τα κορίτσια μας μπήκαν αποφασισμένα στο 3ο σετ να πάρουν ότι μπορούν από το παιχνίδι. 



Αν και το ξεκίνημα δεν ήταν το επιθυμητό, αφού ο αντίπαλος ξέφυγε γρήγορα με ένα σερί 5/0, οι κορασίδες μας έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι κάνοντας το σκορ    7 – 7 και εν συνεχεία  13 – 13 και 17 – 17. 


Στο κρίσιμο αυτό σημείο του αγώνα έκαναν την εμφάνιση τους οι ίδιες παθογένειες των δυο προηγούμενων σετ, η κακή υποδοχή και η αδυναμία τελειώματος φάσεων, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να δώσουν ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων στις αντιπάλους μας και να διαμορφώσουν το σκορ σε 21 – 17, 23 – 18 και στο τελικό 25 – 21.

Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, έληξε παράλληλα κι αυτό το όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε κάπου εκεί στα μέσα του Οκτώβριου του 2017 και μας χάρισε πολλές όμορφες στιγμές, συγκινήσεις, χαρές, δύσκολους καιρούς και μετακινήσεις, αλλά το κυριότερο οικοδόμησε δυνατές φιλίες, καλλιέργησε ομαδικότητα και σφυρηλάτησε αθλήτριες με ήθος και χαρακτήρα. 



Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ αξίζει και στον προπονητή της ομάδας μας Κο Γρήγορη Μπαμπούνη που με κόπο, δυσκολίες και αντιξοότητες κατάφερε να διαχειριστεί σωστά και να δημιουργήσει μια στιβαρή και δυνατή ομάδα η οποία κέρδισε επάξια το σεβασμό των αντιπάλων της. 



Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα κορίτσια μας για το όμορφο ταξίδι που μας χάρισαν και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που κατάφεραν να τερματίσουν σ’ αυτόν το Μαραθώνιο όλες υγιείς και χωρίς τραυματισμούς.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις σχολικές σας υποχρεώσεις.

Τα σετ:  25 – 16 (24’),  25 – 21 (27’), 25 – 21 (26’)

ΑΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ: (Μπαμπούνης) Καλοκούβαρου, Γκούρι, Σταθοπούλου, Μαρμαρινού, Τσιαντούκα, Κόστερ, Μητρομελέτη, Μαλτέζου, Μπέλλου, Νομικού, Ρωπαΐτη, Νικολαΐδη, Λορέντζου.
     
Τα άλλα αποτελέσματα

Ο.Φ.Α. ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ   -   ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ.      [3 – 0]
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.     -   Α.Π.Σ. ΑΛΙΜΟΥ           [3 – 0]
Γ.Σ. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ              -   Γ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ      [0 – 3]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου