Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Και όμως υπάρχει χώρος!!!


Τα τελευταία τρία χρόνια που κατοικώ μόνιμα στο νησί ακούω διάφορες ιστορίες για τους λόγους που η Αίγινα δεν διαθέτει κλειστό γήπεδο.
Όλες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν γίνεται κλειστό γήπεδο γιατί δεν υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος.
Πολλές φορές μάλιστα έθετα το ερώτημα γιατί δεν γίνεται στο ''κτήμα Γκίκα'' ή στον υπάρχοντα αθλητικό χώρο της Κυψέλης, όλοι υπεύθυνοι και ανεύθυνοι μου έλεγαν ότι το μεν πρώτο είναι κληροδότημα που δεν το επιτρέπει η βούληση του δωρητή και ο δεύτερος χώρος είναι πλησίον του νεκροταφείου που δεν το επιτρέπουν οι υγειονομικές διατάξεις.


Όλοι δε οδηγούσαν την συζήτηση ότι ο μόνος χώρος που μπορεί να γίνει  η ανέγερση ενός κλειστού είναι ο χώρος του δημοτικού γηπέδου εκεί που σήμερα είναι το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ.
Σε μία τυχαία συνάντηση που είχα σήμερα με τον πρώην δήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο κο Τρύφωνα Γκότση τον ρώτησα αν κατά την δική του άποψη μπορεί να γίνει κλειστό γήπεδο  στον χώρο του δημοτικού σταδίου.
Η απάντηση του με ξάφνιασε, μου είπε χαρακτηριστικά: ''το κλειστό στο δημοτικό γήπεδο θα αλλοίωνε το  περιβάλλον αλλά και γιατί να γίνει εκεί την στιγμή που υπάρχουν 9 στρέμματα γης πλησίον της πόλης που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για αθλητικούς σκοπούς''. Και συνεχίζοντας μου ανέφερε ότι από το 1996 ύστερα από δικές του ενέργειες άλλαξε με  απόφαση του εφετείου Αθηνών (αρ.απ. 716/1996) την βούληση του δωρητή για το ''κτήμα Γκίκα'' και αυτή την στιγμή  ο χώρος αυτός προορίζεται για την κατασκευή αθλητικού κέντρου και αίθουσας πολλαπλής χρήσεως.
Μήπως τώρα ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου να αποκτήσει και η Αίγινα το αυτονόητο για την νεολαία του νησιού μας;
Μήπως όλοι μαζί παλέψουμε να γίνει πραγματικότητα ένα κλειστό γήπεδο στο νησί μας;

Ο χώρος υπάρχει και περιμένει από το 1996…
16 χρόνια μετά μπορούμε να βάλουμε το δεύτερο λιθαράκι που είναι η μελέτη…
Η Αίγινα μπορεί, οι Αιγινήτες θέλουν ας σπρώξουμε τις καταστάσεις οι πολίτες αφού οι δημοτικές αρχές εδώ και 16 χρόνια έκαναν μόνο εξαγγελίες.
Κλείνοντας θα ευχαριστήσω τον κο Γκότση για την ενημέρωση του αλλά κυρίως για τις ενέργειες που έκανε για να χαρακτηριστεί το ''κτήμα Γκίκα'' αθλητικό κέντρο. 
Στάθης Νικολούζος

1 σχόλιο:

  1. Και για τον συγκεκριμένο χώρο που περιγράφεις δυστυχώς έχουν γίνει οι αναφορές περί γειτνίασης του με το νεκροταφείο -λες και θα ενοχλούνταν οι νεκροί-. Γι' αυτό εμείς στην Κυψέλη και προκειμένου να αρθούν τα όποια εμπόδια, παραχωρήσαμε στην δικαιοδοσία του σχολείου τον αθλητικό χώρο που υπάρχει. Δυστυχώς το θέμα κόλλησε με την κατάργηση του ΟΣΚ και την αδιαφορία κάποιων Υπουργών και Βουλευτών της περιφέρειας μας. Ας επενεργοποιηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή