Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΑΙΓΙΝΑΙΑ …. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ;


«ή όταν το αυτονόητο χρήζει επεξήγησης………»




Μετά το πρώτο δελτίου τύπου του σωματείου μας το οποίο δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα πριν περίπου μιας εβδομάδα, νιώθουμε την ανάγκη να επανέρθουμε καταστώντας σαφές το για εμάς αυτονόητο.



Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην δημιουργία του συγκεκριμένου σωματείου, σε μια εποχή που το «εμείς» και η συλλογική δράση προτάσσεται  ως η μόνη ουσιαστική διέξοδος από την κρίση αξιών που ταλανίζει την κοινωνία μας, είναι πολλοί.

-          Ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής. Όχι μόνο για τους αθλητές αλλά και για όσους  με την προσφορά τους συντελούν στο να δημιουργηθούν οι σωστές συνθήκες άθλησης, να τονωθεί η συλλογικότητα και η άμιλλα και  να γίνει τρόπος ζωής η επιδίωξη ευγενών κοινών στόχων.

-          Η Αιγιναία επιδιώκει να καλύψει το κενό του ομαδικού αθλητισμού για νέες στο νησί. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του ομαδικού αθλητισμού είναι η κοινωνικοποίηση και η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των αθλουμένων.

-           στόχος της Αιγιναίας είναι η ανάπτυξη αθλητικής παιδείας στις νέες του νησιού μας. Για την ενίσχυση του σκοπού αυτού μεταξύ άλλων προγραμματίζονται ομιλίες από διεθνείς αθλήτριες και προπονητές σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

-          Η Αιγιναία  φιλοδοξεί να γίνει ο δίαυλος γνωριμίας των νέων του νησιού μας με το άθλημα του  βόλεϊ.   Η ιδιαίτερα  επιτυχημένη διοργάνωση του περσινού masters beach volley στο νησί, υπήρξε για όλους εμάς το έναυσμα. Όπως είναι φυσικό η Αιγιναία θα πρωταγωνιστήσει στην διεκδίκηση της διοργάνωσης  του mastersbeach volley 2012 ώστε να φιλοξενηθεί και πάλι στο νησί μας.

-          Ο αθλητισμός  μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο τρόπο  προβολής και διαφήμισης του νησιού μας. Διοργανώσεις σαν το masters beach volley προβάλουν σε όλη την Ελλάδα την Αίγινα και  ενισχύουν πολλαπλά την τοπική οικονομία και κοινωνία. Στις προθέσεις μας είναι να φιλοξενήσουμε στο μέλλον και το πανελλήνιο πρωτάθλημα under 20.

-          Ο κυριότερος    ίσως στόχος της Αιγιναίας είναι η δημιουργία συνθηκών άθλησης των παιδιών μας ισάξιων με τις συνθήκες που απολαμβάνουν τα παιδιά των μεγάλων πόλεων. Πιστεύουμε πως η κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου δεν είναι μακριά από τις δυνατότητές μας. Πεποίθηση μας είναι πως με συλλογικότητα, διάθεση προσφοράς, μεθοδικότητα και συντονισμένη προσπάθεια η κοινωνία μας μπορεί να πετύχει πολλά.

Μακριά λοιπόν από εμάς η ιδιοτέλεια και η υστεροβουλία. Ίσως η όποια άδολη και ανυστερόβουλη προσπάθεια να ξενίζει και να προβληματίζει. Σε μια εποχή που το «εγώ» ισοπέδωνε και απαλλοτρίωνε οτιδήποτε συλλογικό, που ακόμη και ο αθλητισμός απαξίωσε τα υψηλά ιδανικά του στο βωμό του ατομικού κέρδους και της προσωπικής προβολής, τα βλέμματα όλων μας έχουν γυμνασθεί στο να είναι επιφυλακτικά και καχύποπτα.   Το δικό μας στοίχημα, το δικό μας όραμα είναι να καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτή την άρρωστη μα δυστυχώς παγιωμένη νοοτροπία στον τόπο μας.

Και θα το θεωρήσουμε ιδιαίτερη τιμή αν την Κυριακή στις 15 Ιανουαρίου (ώρα 12:00)  βρεθούμε όλοι μαζί στο κλειστό προπονητήριο του ΕΠΑΛ Αίγινας να κάνουμε την αγωνία μας κοινό όραμα.

Και με την ευκαιρία του καινούργιου ιδιαίτερα δύσκολου χρόνου, τις πρώτες μέρες του οποίου διαβαίνουμε, ας ευχηθούμε να  ανασύρουμε όλοι μας  από την ψυχή μας κάτι πολύτιμο και πανάκριβο.

Την σεμνότητα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου